söndag 7 december 2008

En härlig julbordshelg på Abisko Mountain lodge










Jag åkte upp till Abisko i lördags förmiddag för att jaga lite och sedan stanna kvar över kvällen och äta julbord på Abisko Mountain Lodge hos Mina och Dick. Ett fantastiskt gott julbord serverades, där all mat var hemmaproducerad på lodgen. En härligt social kväll och helg i mycket trevligt sällskap och som extra krydda var Seppo Kylmäniemi trubadur och spelade på sedvanligt härligt manér efter all den goda julmaten. Kom så i säng någon gång efter 03.00. Tog trots detta med hundarna på en ny fin jakttur i förmiddags trots en sen kväll. Tack Mina och Dick för en kanonhelg.

4 kommentarer:

Harriet sa...

Hei Joachim! Du har utrolig mange flotte bilder på bloggen din. Artig å være innom av og til :). Kanskje vi treffes på jaktprøve til vinteren.

Mvh Harriet, Gaia og Sabre

Joachim Almgren sa...

Hej Harriet och tack för sist! Skojigt att du är inne på bloggen och kikaribland och att du tycker om bilderna! Det blir ju en hel del fotograferande på de eviga fjäll och träningsturerna med hundarna under året. Vi har dåligt om fågel i år bara, vilket är trist, framförallt för unghunden. Vi syns säkert på jaktproven i Norge i vår. Tess har ju precis blivit AK-hund, så nu börjar den tuffa resan mot VK.

Mvh: Joachim

Åsa sa...

Hej Joakim och tack för senast! Mats och jag hade en härlig helg på Abisko Mountain Lodge. Att vi fick möjlighet att lära känna dig var pricken över i:et. Vilka fina bilder du har på bloggen! Hälsa Tess & Tarzan. Kram från Åsa

Joachim Almgren sa...

Hej Åsa! Tack själva, det var verkligen skojigt att träffa er. Jag kände igen Mats ganska snabbt men det var svårt att placera in honom och dig i miljön och koppla sammanhanget direkt. Men man är väl lite trög! Det blev verkligen en kanonkväll. Världen är bra liten trots allt!
Nu är det bara att du fixar klart jägarexamen och skaffar bössa och börjar jaga. Till sommaren får ni planera in resan med din pappa och komma upp och fiska som vi pratade om, det skulle vara skoj.
I övrigt är det bra här uppe. Det har varit ganska kallt i veckan. Tack för en trevlig kväll och hälsa Mats så mycket!

Många hälsningar: Jocke, Tarzan och Tess