tisdag 7 oktober 2008

Träning i Funäsdalen, NM-Höyfjell-kval och äppelplockning i Västerås allt inom loppet av ett par dagar! Det är tvära kast på turnén...











Efter Norskt Derby åkte Tess, Tarzan och undertecknad tillbaka till Funäsdalen för några dagars träning vid Bruksvallarna. Härliga dagar på fjället och ett gentilt boende i Niklas Bodins stuga. Många fina fågelarbeten och lydiga hundar skapade en del förväntningar hos husse innan NM:et för Tarzans del. Väl tillbaka på Kongsvoll tog NM-sagan slut efter en och en halv minut i kvalet. Tarzan och en pointer startade i 9:e släpp och gick på en stöt tillsammans på väg ut i medvind direkt efter start. Tarzan gick efter 5 meter och Pointern 50. Båda hundarna rök ut direkt. Ner från fjället och en snabbpackning. In i bilen igen och ner längs Glomma via Koppang, Kongsvinger, Karlstad och Örebro till delmålet Västerås, samma dag.
De kommande dagarna efter Tarzans snabba sorti på NM-Höyfell tillbringades i Västerås hos Håkan, Unni, Rebecka och Viktor. Fina, härliga och trevliga dagar. Under lördagen var det mer eller mindre full sommar. Varmt och soligt. Kontrastrikt jämfört med den fullständiga vinter som rådde uppe på Kongsvoll i helgen. Äppel och plommonplockning i trädgården. I kväll bär det så av mot nya mål. Nästa destination blir Gotland! Hundarna börjar bli rastlösa och jakten på familjen Almgrens 2 katter räcker inte riktigt till för att minska deras överskottsenergi. Nu måste det till mer traditionell jakt... och då är det inte särkripa som jag tänker på!

Inga kommentarer: