söndag 21 september 2008

Nu blir det Norskt Derby och NM Höyfjell nästa!






Fredag den 26/9 startar Norskt Derby på Kongsvold. För att kvalificera sig dit krävs ett 1:a pris UKL. Totalt är 133 hundar kvalificerade. Norges och även Nordens mest prestigefyllda högstatuslöp för unghundar är ett faktum.

Veckan efter, närmare bestämt den 3/10 startar NM-Höyfjell. Här krävs som minst ett 1:a VK för att vara kvalificerad till start. 200 hundra av nordens bästa stående fågelhundar gör upp om den åtråvärda titeln Norgesmester - Höyfjell.
Jag startar Tess på Norskt Derby och Tarzan på NM - Höyfjell. Resan till Kongsvold med bil blir lång, men en sådan här möjlighet som jag nu har att få starta mina båda hundar på dessa två högstatuslöp samma år, är en chans som bara måste tas. För att lyckas på mästerskap av denna typ krävs inte bara en duktig hund utan en del tur och definitivt inte otur. Skillnaden mellan succé och fiasko är hårfin och allt måste stämma för att man skall ta sig vidare till semifinal och sedermera final i denna mördande konkurrens som råder! Skoj skall det bli oavsett hur det kommer att gå. Det är bara att hoppas på det bästa.




Inga kommentarer: