torsdag 25 augusti 2011

Vakkuniva-Tarzan´s Kennel

I förrgår fick jag så äntligen det slutgiltiga beviset på att mitt kennelnamn nu gått i genom granskningen på SKK och FCI. Jag passade på att göra några nya framsidor till min blogg som kommer att användas framöver allt efter säsongsvariationer. Det dyker nog upp fler alternativ vad det lider :-)

4 kommentarer:

lagopus sa...

Hei!

Har du fått jaktet etter rype i Kiruna i år? Hvordan er forholdene?

Espen, Narvik

Joachim Almgren sa...

Jag har jagat sammanlagt 3,5 timme i år. Riptillgången är generellt dålig fortfarande tyvärr. Inventeringen i Abisko gav styvt 50 ripor på totalt 10 mil linje. Jaktprovsområdet i Pirttivuopio som inventerats gav 78 ripor på 15 mil linje. Rekordåret 2004 hade vi 700 ripor på dessa linjer i Pirtti. På K7 - området mot Kamas och upp mot Råsto är det ännu sämre. Dåligt med stamfågel och en misslyckad kläckning i år igen. Skittrist när detta kombineras med en Länsstyrelse som fortsatt säljer lika många dygnskort som vanligt och bibehåller en baglimit över hela Norrbotten på 8 ripor/dag och 3 Tjädrar trots att det inte finns fågel här. Det gör bara att det kommer att ta ännu längre tid innan uppgången kommer eftersom alla områden med något bättre bestånd direkt anhopas med alltför många jägare som skjuter allt för mycket utifrån förutsättningar. Ripor i frysen kan tyvärr inte föröka sig :-) Siffrorna från inventeringen talar för sig själv. /Joachim

lagopus sa...

Oi da, det var dårlige nyheter! Merkelig at ikke klekkingen ble bedre med de store mengdene lemmen og smågnagere. Jeg trodde også at innlandet/Sverige berget seg unna den kalde perioden i juli som kan ha drept en del kyllinger. På øyene i Nord-Troms ser det derimot ut til å være en god oppgang i rypebestanden. Jeg tror den avgjørende faktoren her er at det ikke finnes rev på disse øyene!

I morgen offentliggjøres telleresultatene for statens områder/fjellstrøkene. Det blir interessant å se om disse er like dårlige som for svensk side.

Espen

Joachim Almgren sa...

Man skall komma ihåg att vi går från ett väldigt, väldigt glest bestånd av stamfågel. Det kan nog vara stor tillgång på räv och rovfåglar som tagit kål på äggen. Uppe på K7 så noterades det många döda ripkycklingar under sommaren enligt vittnesuppgifter när jag var där på tillsyn av fiske. Vad som tagit kål på dem är svårt att veta. Glest är det dock med fågel. Jag var ute i går på ett av mina säkrare ställen och såg en enda singelripa på hela dagen.