tisdag 10 mars 2009

Lofotenpröven-söndag, på Vestvågöy mellan Leknes och Stamsund








Under söndagen så blåste det lite hårdare än på lördagens prov på Gimsöya. Vi gick även högre upp i terrängen i ett mycket fint men bratt och kuperat område på högfjället. Det var turboföre och stenhårt underlag vilket krävde sina skidåkare i de bratta backarna med många träd och klippor. Under dagen delades två 1:a och ett 2:a AK ut. Bl.a så lyckades Jostein Jenssen, (bilden ovan), med att premiera sin ES Stierna som nu är kvalad till NM-vinter. Stort grattis. För Tess del var det "stang ut" i söndags! Mycket bra söksmässigt och ett stånd på ripa som hon höll länge innan jag och domaren hann komma till. Fågeln gick enligt tillförlitliga källor i bakpartiet, när vi närmade oss platsen där hon stod. Tess var spontant, komplett lugn utan kommando när fågeln gick enligt de som såg det hela. Trist var det i alla fall! Tess fick ordentligt med släpptid och fick gå på släpp hela den sista halvtimmen på väg mot bilarna, men vad hjälpte det. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Chanserna kommer igen för duktiga hundar, vi får hoppas att det är så!

3 kommentarer:

Høgtinden sa...

Hei Joachim og takk for en trivelig helg i Lofoten. Finn stemning og godt humør. Håper turen gikk bra hjem og at juleølet smakte til steinbiten på kvelden.
Hilsen
Gordon Geir

Høgtinden sa...

Hei Joachim takker for en trivelig helg i Lofoten. God stemning og godt humør. Håper juleølet smakte til Steinbiten om kvelden.
Hilsen
Gordon Geir
www.buksnes.no

Joachim Almgren sa...

Hej Geir! Tack själv! Julölet smakade kanongott. Jag och Björn Tråslett åt gott, drack norskt julöl, gin och tonic,kaffe & cognac och jägermeister efter provet i söndags. Sedan körde jag hem till Kiruna i måndags vid lunchtid. Det var mycket trevligt på lofotenprövet. Glatt humör och bra stämning i partiet och många trevliga människor som vanligt.
Till helgen blir det jakt sedan blir det jaktprov i Abisko helgen efter det. Sedan får vi se vad som sker. Hade tänkt försöka ställa hundarna på Ofotens prov på Altevatn i April. Ha det så bra så hörs vi.

Hälsningar Joachim