tisdag 6 januari 2015

Jul och Nyårshelgerna - En tid för reflektion - Nu skriver vi 2015 och ser framåt...












God fortsättning på er alla och tack för det gångna 2014. Det var ett bra tag sedan nu som bloggen blev uppdaterad. Datorkrångel och mycket annat på gång har gjort att tiden och inspirationen liksom inte hunnit infinna sig. Livet under året kan sammanfattas som en bättre Berg och Dalbana med många uppförs- och utförsbackar. Ett år med många positiva händelser men också många motigheter på olika plan. Ett ganska ruffigt år med många ljusglimtar sammanfattningsvis.

Om vi tar de tråkiga delarna först så startade året tråkigt med att min stamfader till min uppfödning: SJCH SUCH NUCH Suhlegan Tarzan gick ur tiden den 21 mars, 15 år och 2 månader gammal. En fantastisk breton som jagade bra ända in i det sista, men där åldern till tog ut sin rätt. Det fortsatte med att Mamma under våren 2014 konstaterades med en allvarlig cancerdiagnos. En diagnos som många får men som inte blir riktigt påtaglig förrän familjemedlemmar och nära & kära drabbas. Tråkigheterna fortsatte med att min gode vän och mentor under min jaktprovsdomarutbildning: Rolf Abrahamsson gick bort i sviterna av sin långa kamp mot sin cancer under sommaren. Under hösten 2014 så visade behandlingen av Mammas cancer stora positiva framsteg vilket vi alla gladdes otroligt mycket åt. Kort efter detta otroligt positiva besked drabbades hon av en mindre stroke som ändock sätter rejäla begränsningar min annars så aktiva mamma. Som om nu inte detta vore nog så halkar Pappa dagarna före jul  och sliter av senan som håller hela lårmuskulaturen på plats med akut operation som följd. Den här julen blev inte som andra jular kan vi konstatera men kan glädjas åt att vi alla lever och kan se framåt mot ljusare tider........

Nu övergår vi istället till de många ljusglimtar som 2014 fört med sig...

Hundarna är min ständiga källa till glädje och energi och glädjeämnena på hundfronten är många !
Ett stort tack vil jag rikta till Appetitt Hundfoder och Pet-food för all hjälp under det gångna året :-)Tara.
- De första 2 riporna skjuts på stånd över Tara den 25e augusti!!
- Vakkuniva-Tarzans T/R Tindra går till final som bästa sökare men utan fågel i släppen på NordNorskt Mästerskap och går mycket starkt utan fågel även i finalen.
- Tess kommer tillbaka till såväl jakt och jaktprov efter långdragen rehabiliteringsperiod  med mycket rehab.träning pga. en lårskada samt nedkommen valpkull. På tre dagars starter denna höst så slår Tess till med 2:a pris Elitklass i Pirtivuopio, 1:a pris Elitklass (Cert) på Dundret samt vidare till final på sök i Sennalandspröven:s VK-kval. Tyvärr fick Tess löptid natten mot finaldagen och kunde inte startas.
- Tindra gick även hon till VK-final på sök under Sennalandspröven och gick mycket bra i finalen utan att komma för fågel.
- För egen del dömde jag ena dagen på det fina jaktprovet i Pirttivuopio med nästan 50 % premieringsgrad och fick även möjligheten att döma en Vinnarklass på prov i Norge för första gången.
- Många nya fina hundvänner har också skapats under året, inte minst tack vare Tess valpkull.

Under hösten 2014 har jag även hunnit med att byta jobb efter 2 fina år på Lapland Resorts påbörjade jag mitt nya jobb som butiksansvarig på Jaktia i Kiruna. Jag vill passa på att tacka min forna chef & VD Roland Sand och övriga kollegor i Björkliden och Riksgränsen för en trevlig tid tillsammans. Jag vill också tacka mina nya medarbetare på Jaktia, Sporthus#1 och Svenska Wip för det varma mottagande jag fått under min första månad på det nya jobbet.

Nu ser vi fram emot ett nytt framgångsrikt 2015 med mindre Berg och dalbana i livets karusell där vi alla förhoppningsvis får hålla oss friska och krya, vilket betyder allt........ ! Vi startar det nya året med lite bilder från en fin Nyårshelg i stugan och en gnistrande start på det nya året...... :-) Nu kör vi !!!

Inga kommentarer: