måndag 4 mars 2013

Stolpe ut resultatmässigt på jaktprovet i Tromsö

Alla hundar älskar -Appetitt

Resultatmässigt blev inte Tromsöprovet någon större höjdare för vår del. Men det blev en viktig värdemätare och värdefull genomkörare för både Tess och Tindras del. Helgen präglades lite av syndromet "Stolpe ut". Tävlingstempot hos Tess saknades efter löpet vilket jag själv har haft på känn. Det mesta kan bli bättre där. Tindra fick sig en bonusstart tack vare att Tess rök ut redan i VK-kvalet. Både Tess och Tindra fick sig bra genomkörare i helgen. Socialt var Tromsöprovet en höjdare. Jag fick träffa många av alla mina Norska jaktprovskompisar och Ronnie och jag fick bo hemma hos Kurt, Heidi och Signe och har haft en riktig kanonhelg. Heidi och Signe passade Tarzan som inte fick följa med ut på fjället på prov denna helg.
I lördags tog de även hand om Tindra. När vi kom till Tromsö i fredags kväll bjöd Kurt och Heidi oss på en fantastisk Mölja. Dvs kokt pinfärsk Skrei med Rogn potatis och grönsaker och skirat smör. Min absoluta favorit. Två härliga dagar på fjället med sol och 10 minusgrader och ett fantastiskt före blev det. BådeTess och Tindra såg ut att trivas på detta Turboföre efter att fått simma sig fram i snön hela vintern. I Tindras fall gick det lite väl lätt att springa och hon sökte i våldsam fart och kraft. Tess prestationer präglades av löpet som avslutades för en vecka sedan. Hon var inte i zonen och har en bit kvar till NM-formen om 3 veckor, men vi kommer vara där vi skall på Andöya och NM förhoppningsvis. Resan till Tromsö kantades av ett fantastikt ljus och väder. Synd bara att tiden inte räckte till för att stanna överallt och fota norrskenet som var fantastiskt. Lite fina bilder blev det dock. Inte minst på en nedgående sol när vi passerade Björnefell.













Hemresan var tung och vi kom inte hem förrän strax efter 04.00 i morse. Det var kallt efter vägen och framförallt mellan Riksgränsen och Kiruna -32 grader som kallast. Nu är det dags att gå på jobbet efter en välbehövlig sovmorgon. Tack Kurt, Heidi, Signe, Ronnie och Fuglehundgruppa i Tromsö Hundeklubb för en fin helg.

Inga kommentarer: