måndag 16 februari 2009

Härlig men kylslagen helg i Riksgränsen

















Otroligt vackert väder, men ordentligt kallt! Så kan helgen sammanfattas i korthet. I övrigt har helgen varit alldeles förträfflig. Fina fjällturer med skoter och skidor, bra träning för hundarna och bra före som var ganska tungt för kortbenta hundar, 30-35 cm lössnö på stenhård skare.
En härlig helg!

tisdag 3 februari 2009

Giddes valpar står redan för ripvinge!













I går kväll var jag ner till Anders och Kicki för att fota deras settervalpar igen, nu 8 veckor gamla och snart leveransklara. Pigga och framåt små vilddjur med en härlig mentalitet. Anders tog fram sitt fiskespö med en ripvinge apterad på. Hela kullen tog stånd tillsammans på den samtidigt. Det blev några bilder den här gången också. Klicka på rubriken så kommer ni direkt in på hemsidan för Giddes kennel.

söndag 1 februari 2009

På jakt med Tony i Nordostlig riktning




Tony och jag hade planerat att ta hundarna på våra skotrar och bege oss ut på jakt idag!
Nollgradigt i stan, men i Kurravvara var det -15 grader. Temperaturskillnaderna i Kiruna Kommun kan vara stora. Samtidigt rapporterade väderlekstjänsten på radio att det var +6 grader ute i Nikkaloukta, ett av Kirunas värsta kallhål. Det tog oss en styv timme att köra. Väl framme satt hundarna förväntansfulla i kälken och riste av lycka över att snart få ge sig ut på sök. Föret var ganska tufft. Nedanför björkskogskanten var det simföre, och ovanför bristande skare. Totalt såg vi 8 ripor denna dag. Hundarna samlade ihop 5-6 stånd och en stöt, men fick inte press på riporna som sprang på backen framför hundarna, som pga simföret inte hann med. Mot slutet av dagen tog såväl Tarzan som Tess stånd samtidigt några meter från varandra. Jag försökte genskjuta hundarna, och då kom ripan springande 20 meter framför mig. Den stannade upp och tittade på mig. Jag fick snabbt av mig bössan som satt runt nacken. Precis i anläggningsrörelsen flög ripan upp, men inte tillräckligt snabbt. Tarzan apporterade in ripan snyggt och prydligt till husse. En härlig jaktdag!

Sent skall syndaren vakna!












I lördags hade jag tänkt sticka till fjälls tidigt, för att hinna gå ett längre pass på fjället med Tarzan och Tess. Sent skall syndaren vakna! Nu var det ingen synd inbegripet i den sena starten i lördags morse, tyvärr kanske man får säga. Jag bara var trött och seg i största allmänhet. Nåväl vid 11.30-tiden var jag på plats till fjälls och kunde plocka skidor, bössa och hundar ur bilen. Strax före fyratiden var jag tillbaka vid bilen. En fin tur med bra före och 7-8 fåglar i luften. Lätta på vingarna var riporna och jag kunde inte komma fram inom skotthåll en enda gång vid de 5 situationer där hundarna stod. Jag fick dock med mig några fina bilder hem från turen i alla fall. Mycket jobb för lite ull sa kärringen som klippte grisen!