söndag 15 juli 2007

Stughelg med kanonväder men med dåligt fiske







Lennart och jag åkte upp till stugan i fredags för att fiska lite och prova några sjöar som jag aldrig fiskat i tidigare. Det visade sig att bli bomskott, men gav oss ändå viss kunskap efter diverse iakttagelser. Idag fiskade vi av älven från båt och Lennart fick ett par allt för små harrar som fick gå tillbaka. I övrigt ingenting. Helgen blev dock strålande ändå pga det varma och soliga vädret. Vi åt gott, drack en pilsner, badade bastu och vattnade gräsmattan och grönsakslandet. Kort och gott en skön helg på det hela taget.

torsdag 12 juli 2007

Flugfiske med William och Casimir i Kirunafjällen























































































I Söndags eftermiddag landade Stockholmsflyget på Kiruna flygplats och William och Casimir dök upp med kamerautrustning, packning och flugfiskearsenal i en taxi ute på min gård. Vi flög ut på fjället med helikopter och vädret var strålande. Ju längre vi flög i nordlig riktning desto bättre blev vädret. Solen strålade och det var varmt och inte så mycket vind. Detta var för övrigt Tess första helikopterresa och hon var lugn som en filbunke och somnade efter en minuts helikopterfärd. Vi fiskade, filmade och hade trevligt dagarna tre, och flög sedan hem under Onsdag förmiddag. Många fina fiskar blev tagna under resan även om den senare delen av turen blev riktigt, riktigt blöt och regnig efter ett väderomslag som kom alldeles för tidigt ur vår synvinkel. Den tekniska utrustningen gav till slut upp på grund av all fukt, vilket vi flugfiskare dock inte gjorde. Men vi är ju inte precis några sockersöta fjollor som smälter av lite vatten heller, utan hårda salta karlar. Turen startade dock som alltid med Princesstårta och Asti Cinzano Spumante, efter det att vi slagit upp tälten. Man måste hålla på sina traditioner. Det är viktigt. Pricesstårta och mousserande vin är mat för hårda, rejäla grabbar!!
Tack William och Casimir för tre trevliga dygn på fjället med många glada skratt!

onsdag 11 juli 2007

Parningen mellan Toya och Tarzan är genomförd


Vinterbergets Toya och SUCH SJCH Suhlegan Tarzan är parade den 1:e juli. Ev. valpar väntas i början av September. Är du intresserad av en bretonvalp?? Kontakta Pål Granum för närmare information. Telefon: +4798699735