lördag 14 september 2013

Jakt och Jaktprov hör hösten till....Den vackra härliga hösten.





















Jakten startade 25 augusti. Rakt ut på fjället bar det. 3 härliga semesterveckor senare sitter man och undrar över vad som egentligen hände med tiden. Jakt och jaktprov har varit den senaste månadens tema och än är det inte slut även om jakten fortsättningsvis endast kommer att ske på eftermiddagar och helger. Premiärjaktveckan till fjälls gav många positiva besked om hundarna. Tyvärr skadade sig Tess i bakpartiet och har fått vila sedan dess. Hon är nu på bättringsvägen. Troligen handlar det om överansträngning. Tindra har fått gå mycket under jakten. Det är även henne som jag koncentrerat mig på när det gäller jaktproven när nu Tess varit off duty ett tag. 2 AK blev det på Senja, med mersmak där en resning av fågel skiljde oss från högsta valör. Dagen efter var det nära att gå till topps men en stöt med 5 meters eftergång förstörde dagen när 5 minuter återstod till timmen. Söksmässigt har Tindra gått utmärkt. Nu väntar jaktprovet i Pirtti runt hörnet. En dags start och en dags dömning kommer det att bli. Innan dess skall Tindra finslipas på sittet vid uppflog och skott och stötar. Idag blir det tjäderjakt med Tarzan. Detser jag fram emot :-) 

onsdag 11 september 2013

Sommaren 2013 - Del 2. Mer kraft till folket.......



Storstugan nytjärad och fin
Tindra mot en klarblå himmel


Familjen Weiner kom över till Sverige och Kiruna och hälsade på. Vi tog turen till stugan en kväll. Skojigt att träffas efter drygt 30 år


Vackra sommarkvällar vid Torneälvens strand




Roland tog de största fiskarna...

Även undertecknad fick en och annan.....


Danne visar upp en fin röding.


Fisk på kroken.




Mätning och vägning och dokumentering av röding innan fisken fick gå tillbaka.





Sommarens senare delar har använts tidsmässigt till jobb och friluftsliv som vanligt. Livet handlarar för min del mycket om fiske, hundar och deras träning, fjällliv i största allmänhet samt naturupplevelser bland djur i de djupa svenska skogarna. Stugliv med bastubad och dopp i älven och härliga vandringar som innebär träningsturer. Mots slutet av augusti blev jag äntligen av med min efterhängsa förkylning. Uppladdning inför jakten är vad som stått på programmet för mig och mina hundar i det bästa av väder. En härlig höst väntar nu runt hörnet.

Sommaren 2013 Del 1 - Stugliv, Hundar, Fiske & Landstreff i Alta






Under Internationella utställningen i Gällivare hade Appetitt monter där jag också fanns med
. Tindra ställdes ut av Åsa Mäkitalo och fick Excellent på utställningen.

Gunnar Guttormsen med Litjåsens De René fick storcert på utställningen i Alta under Norska Bretonklubbens Landstreff och blev Norsk utställningschampion på kuppen
 Sommaren 2013 har varit varierad. Jag har jobbat hela sommaren och endast varit ledig på helgerna. Målning av storstugan och bastun tog en del tid. Uppdrag på Kirunafestivalen och på Utställningen i Gällivare var skojiga inslag i sommarvärmen. I början av juli tog jag bilen upp till Alta för Landstreffen som Norsk Bretonklubb hade där. René och Tiff försvann på fjället och vi fick gå en hel del och leta efter hundarna när jag var uppe. Tyvärr var jag sjuk och gick på fjället med feber, vilket senaregav konsekvenser för resterande del av sommaren med penicillinkurer etc. Orken har inte funnits där för allt jag velat göra. Fisket blev lidande av detta. Däremot så har Tindra tränats in på apporten och är numera apporterande, stående fågelhund.En hel del fina stugdagar har det blivit för min och hundarnas del. Löptid hos såväl Tess som Tindra har begränsat rörligheten och resandet, eftersom Tarzan varit på.......Det blev en fantastiskt fin Landstreff i Alta. Fisket inskränkte sig till fiske efter matharrar och aborrar runt omkring stugan samt en del fiskebevakning. Mot slutet av sommaren blev det även en tältfiskeresa på fjället.