torsdag 26 juli 2012

Vemdalsprovet 2012 - Inte bara jaktprov.....






Premierade hundar under fredagens jaktprov i Vemdalen
 
Lunch på fjället

Premierade hundar under Lördagens Segrarklass
Fr.v Nils m.Pronto 1:a, Domare: per Hasselvold, Stig-Björn m. Rissla 2:a, Joachim m. Tess 3:a, Morten med B-Röhm 4:a, Walter m. Stoy 5:a

Vemdalsprovet gick i år av stapeln 20 t.o.m 22 april. Huvudsponsor för provet var Appetitt som skänkt fantastiska foderpriser samt provpåsar och lunchboxar med hundmat till alla deltagare. För egen del startade jag Tess 2 dagar denna helg. Söndagen var vikt för att gå som domaraspirant för examinering till domare. En minst sagt spännande helg låg framför mig och hundarna. På denna 200-milatur fick såväl Tarzan, Tess som Tindra följa med även om det bara var Tess och jag själv som skulle vara i hetluften. Det blev ett fint facit för Vakkuniav-Tarzan´s Kennel. Tess fick ett mycket starkt 2:a pris EKL under fredagens jaktprov där undertecknad även gick som domarelev tillsammans med domaren Lennart Berglund. Under Lördagen var det segrarklass med många av Norges och Sveriges bästa bretoner på startlinjen. Här blev det ett 3:e pris SKL för oss. Även söndagens domarexamination gick bra och undertecknad är numera auktoriserad jaktprovsdomare. Min examinator var Niklas Bodin utsedd av överförbundet SKF. Vi dömde ett blandparti med såväl Unghundar, Öppenklassare och Elithundar. Av partiets 10 startande ekipage gick 6 hundar till pris. Efter avslutat jaktprov så fick undertecknad skriva ett teoriprov samt sedermera även skriva jaktprovskritik som bedömdes. Det var en viss nervpress som släppte när allt var klart. Tack för en fin helg i Vemdalen !!!!

Kirunafestivalen 2012 - en makalös fest

Magnus Uggla
Hoffmaestro
Europe
Veronica Maggio
Raj Raj Band
Norlie & KKV

Sean Banan

Eldkvarn

 Kirunafestivalen blev en härlig fest. Tusen Toner arrangerade årets festival på ett mycket bra sätt. Jag lyfter på hatten och tackar för en fantastisk helg. Ovan kan ni se bilder från några av alla de fina akter som avhandlades till publikens stora glädje under festivalhelgen :-) Dessutom så kördes Jakthundsparaden även detta år. Tyvärr regnade det under lördagens förmiddag vilket gjorde att antalet åskådare under jakthundsparaden kunde ha varit ännu fler. De som kom var nöjda och glada och fick veta det mesta om utställningsverksamhet, dressyrträning och jaktprov och varför man skall dressera sina hundar. Medverkande här var bl.a Birgitta Holmgren KJF, Lena Nordin, utställningsdomare samt Bernt Hasselström, demondressör. En härlig festivalhelg med massor av glada människor, blev det :-) Tack Tusen toner !!