tisdag 27 september 2011

Valpar, valpar, valpar.........- här utomhus i det fria gröna gräset........








P-O hjälpte mig att ta ut valparna på en tur ner till mina föräldrars hus där jag byggt upp en liten rastgård till dem. Han filmade dem lite med sin Iphone när Tess stod och åt upp resterna efter valparnas mat som ramlat utanför fatet...... Videon är tagen samtidigt som bilderna nedan togs :-)

måndag 26 september 2011

När solen äntligen dök upp släpptesTess valpar ut på grönbete för första gången :-)

















Valparna har nu fått vara ute och kollat omgivningarna lite. Regnet och blåsten avtog och solen visade sig äntligen igen. Valparna var lika hemtama och framåt utomhus som i sin valplåda. Nyfikna och livliga. Det är härligt att få möjligheten att följa deras utveckling.

fredag 23 september 2011

Full rulle i valplådan - 7 härliga valpar med mycket "go" i sig:-)















Tess har bråda tider. Valparna skall matas och tvättas. Tvättningen sker under vilda protester. Samtidigt så har nu valparna väl så vassa tänder, och sliter i Tess tissar och i varandra när de brottas. Tess har börjat att säga ifrån när det blir allt för livat. Valparna har nu också börjat att äta valpfoder som komplement till mjölken i Tess tissar. Det är verkligen full fart i valplådan och själv behöver jag inte längre någon TV. Det är full show med de 7 små dvärgarna. Jag har nu börjat ta ut dem en och en, för att de skall få bekanta sig med viktiga företeelser som rip, hjärp och orrvingar. Det blir nog en hel del att köra med, i den här valpkullen. Det skall bli spännande att få följa dem framöver. Det är så skojigt med valpkull :-))

Jaktprov på Dundret - Två dagar med mycket fågel och fint väder.
























Jaktprov på Dundret i ett härligt väder och med massor av fågel blev det. 9 premieringar på 20 starter under dagarna 2. Glada miner och en trevlig stämning i partiet förhöjde trivseln ytterligare. Totalt hade vi fågel i 28 släpp av 34 under helgen. För egen del gick jag domarelev tillsammans med Rolf Abrahamsson som dömde partiet. Tack för en trevlig helg.

tisdag 13 september 2011

Vilda & Vassa - Valparna har fått tänder.......









Valparna har fått tänder, vilket Tess nog är måttligt förtjust över när hon matar dem. Full fart i valplådan är ordet för dagen. Äter, busar med varandra och Tess i full fart för att i nästa sekund tvärsomna allihopa samtidigt. On & Off som på en strömbrytare. Valplivet är härligt :-)