söndag 27 mars 2011

Tess vann både VK-kvalet och VK-finalen på Börselvsprovet

Foto: Gunnar Tjikkom




Tarzans avkommor tog verkligen storslam i VK:n på Börselvsprovet 2011, eller vad sägs om 2 x 1:a VK kval till min egen Tess(e. Suhlegan Tarzan och Tråslettens Lory) och Timo Perämäkis Sahara(e. Suhlegan Tarzan och Tråslettens AAbitte) :-)



I dagens final deltog såväl Tess och Sahara som slutade med att Tess även vann dagens final med ett 1:a VK, Finale, utan minus i övrigt, men tyvärr utan att få visa resning i sin fågelsituation. En kanonhelg för Tarzans döttrar som tog provets samtliga 1:a VK :-)



1:a VK -Final B Tess



2:a VK -Final P Bono



3:e VK- Final ES Leah






En glad husse till Tess, tackar Vestfinnmarks fuglehundsklubb för arrangemangen och 2 flotta dagar på Börelvfjellet:-) Ps. Klicka på rubriken till inlägget, så kommer ni in direkt på Vestfinmarks fuglehundklubbs hemsida och kan läsa allt om Börselvsprovet Ds.



Jag vill också passa på att tacka Anne Grethe med familj som jag bodde hos under provet för några trevliga dagar tillsammans. Tack!

tisdag 22 mars 2011

Jaktprov på Altevatn med Ofotens fuglehundsklubb

Vy över Altevatns terrängen mot Koirvassdalen.
En trött Tess som var lite "kollrig i bollen" pga skendräktighet under helgen.

Kristel Sjåstad, ledde arrangörsstaben förtjänstfullt med järnhand som provledare :-)

Kurt Landau, Tromsö med Bretonen "Pippa" fick ett 3:e VK i kvalificeringen i Lördags.

Mikahl Stenhaug, rutinerad Domare som dömde Anders Gidlunds hund "Kalla" till ett 1:a UK.

Tess blev Årets VK-hund i Ofotens fuglehundsklubb 2010. En stolt och glad ägare visar upp diplom och glas som var priset.

Anders Gidlund, Kiruna tar emot priset för 1:a UK på "Kalla" samt pris för bästa UK-hund av Kristel Sjåstad, och till höger syns Mikahl Stenhaug, domare i " Giddes" parti.

Helgens jaktprov på Altevatn i Norge, arrangerat av Ofotens Fuglehundsklubb belv en socialt mycket trevlig och fin upplevelse. Rent sportsligt för Tess och min del blev provet ingen större succe även om jag fick viktiga indikationer för kommande prov och vårens stora mål för vår del nämligen NM. Veckan före Altevatnsprovet gick Tess in i skendräktighet eftter sitt löp i mitten på januari. Trött och lite ofokuserad och inbilskt dräktig så tror Tess att hon har valpar. Jag såg detta för sent för att hinna vidta åtgärder inför förra helgens prov och provet gick sisådär. Vi gick inte vidare från kvalet till finalen, trots att Tess presterade hyggligt bra i första släpp och låg på 4:e plats och med klar finalvittring efter första rundan av släpp av de 14 hundarna i vårt kvalparti. Efter första släpp ville Tess gräva ner sig i snön och sova, vilket inte är likt henne. Andra släpp började bra som det första och jag trodde detta skulle fixa sig. Men efter att ha mattats och haft tomstånd och haft svårt att skilja ut om spåpren var gamla eller om det var fågel så blev det hela för omständigt för att hålla måttet i en vinnarklass tyvärr. Hormonerna i henne spelade henne ett spratt och gjorde Tess trött i huvudet och "trubbig" i nosen. Nu laddar vi för kommande helg i Börselv med nya friska insatser och förhoppningsvis bättre resultat. Under jägarmiddagen under lördagskvällen så var det prisutdelning för dagens prestationer samt för Årets Hundar i Ofotens Fuglehundsklubb. Det var med stor glädje Tess och jag fick ta emot utmärkelsen för Årets VK-hund i OFK :-) Ovan ser vi lite bilder från jägarmiddagen där bl.a min kompis och förebild Anders Gidlund fick ta emot pris på sin unga Engelsk Setter tik "Kalla" som tog ett 1:a pris i unghundsklass och blev provets bästa unghund endast 10 månader gammal. Grattis Gidde till en kanon prestation...igen :-) Tack Ofotens fuglehundsklubb för ett fin
arrangemang och en trevlig helg :-) Vid pennan : Joachim Almgren

fredag 11 mars 2011

Månsken och Norrsken över Vakkuniva















Vi har haft några fantastiska Norrskenskvällar den senaste veckan. Det fina med att tillbringa tiden i skogen och runt stugan är att ljusfenomenen syns så mycket bättre utan artificiellt ljus som i stan. Man är dessutom alltid på plats när allt sker och kan vara beredd med kamera och stativ när norrskenet byter skepnad över himlen och lyser upp naturen. Jag älskar norrsken :-)

Pimpelfiske i snålblåst på älgens paradgata, Jekajaure.








Vi tog en skotertur upp till inloppsströmmarna vid Jekajaure för att fiska lite, kolla om vi hittade några ripor och bara ha det bra. Lennart, Erik, Tarzan, Tess och jag. Det blåste småspik så vi fick bygga oss lä bakom skoterkälkarna. Jag tog mig en skidtur med hundarna och när jag kom närmare så fick jag se att vi låg och fiskade på Ålgen "Trampes" paradgata. Lennart och Erik värmde korv och missade därigenom älgen. Jag hann få upp kameran och föreviga ögonblicket. En fin dag tros mycket vind.

Ved i Vakkuniva





Att veda hör definitivt stuglivet till. Själv fick jag några kubik långved i fjol vår som jag fick hämta på en kompis marker. I somras glesade jag mina tomter. Veden har stått och torkat hela sommaren och hösten och nu var det dags att kapa och klyva den. Jag fick hjälp av Lennart och Erik. Vi jobbade 5 timmar och fick ihop 4 kubik kapat varav 1,5 även hanns med att klyvas. Tack Erik och Lennart :-)