tisdag 28 december 2010

Julfirande med nära & kära i tomtens eget vinterparadis


Anne kom till mig i Kiruna för att fira julen här. Redan i April strax efter att vi blivit i hop bestämde vi oss för att fira Julen 2010 i Kiruna och uppe i min stuga. Sagt och gjort, trots Annes förkylning och SMHI:s utlovade rejäla kyla så firade vi julhelgen tillsammans i de lugnaste av vrår ute i ett sagolikt tomtelandskap tillsammans med våra hundar. Under julaftonskvällen avnjöts julmiddagen tillsammans med min Mamma & Pappa samt Fia & Peter. Julhelgen har gått i lugnets tecken, där vi samlat kraft inför kommande år 2011. Tack Anne för en underbar Julhelg :-)

lördag 18 december 2010

Kiruna by night - LKAB 120 ÅR



























Pekka, Wille, Edwin, Ebba och jag tog tillfället i akt att njuta av LKAB:s fantastiska fyrverkeri på bolagets 120 års dag. Kiruna by night när LKAB fyller år :-) Snön lyser vit på taken, både Ebba, & Tomten är vaken :-)

fredag 17 december 2010

Bretonerna dominerade KJF:s Hund & Förarpokal 2010. Tess vann!













Kiruna Jakt och Fiskevårdsförenings Hundsektion korar varje år ett vinnande ekipage i sin tävling Hund & Förarpokalen.

Detta är en mycket prestigefylld och anrik tävling som är öppen för alla stående fågelhundsraser och som kräver stor mångsidighet och precision av såväl Hund som förare för att kunna konkurrera i det yppersta toppskiktet. Tarzan var den första och fram till i år den enda Breton som lyckats vinna Hund & Förarpokalen under dess mångåriga historia - Tarzan vann 2003. I år var det alltså dags för ännu en breton att vinna pokalen nämligen Tarzans dotter Tess. Tess slog till med ett troligt poängrekord i Hund & Förarpokalens historia med sina 620 p av 685 möjliga. Dessutom slutade Ronnie Janssons breton " Nira" på en fin andra plats med 590 p. Storslam för bretonerna med andra ord. Den som vunnit pokalen flest antal gånger är Anders Gidlund med sina magiska Engelska SuperSettrar. Han har nog vunnit pokalen minst 7-8 ggr genom åren.
Hund och Förarpokalen är en Cup där man samlar poäng i 5 olika delmoment och där man för att vinna cupen är tvungen att ligga på topp i de flesta grenar för att vinna, detta eftersom konkurrensen är knallhård i den mycket fina fågelhundsmiljö som Kiruna har. Här fostras återkommande såväl SM-vinnare på Engelska sidan, Riksprovsvinnare på Vorstehsidan som topphundar på bretonsidan. Det är bara ett par år sedan Sverige vann landskampen för Engelska Settrar under NESK:s 100 års jubileum, och där 3 av det svenska lagets totalt 4 ingående Engelska Settrar & förare kom från Kiruna. Att fågelhundsmiljön är så stark i Kiruna beror till stor del på KJF:s hundsektion med dess omfattande verksamhet, med bl.a kursverksamheten som samlar alla raser under samma tak.

Hund & Förarpokalens 5 grenar:

Jaktprov: (Officiella prov i Sverige & Norge) De 2 bästa resultaten.
1:a pris EKL/SKL/VK ger 140 p, Maxpoäng = 280 p.
Utställning: (Officiell utställning i Sverige/Norge)
Bästa resultat räknas. 1:a pris ger 100 poäng, Maxpoäng = 100 p
Dressyrprov i fyra dicipliner: Maxpoäng = 120 p
Nordisk Trap, 1 serie: 5 poäng per träffad duva. Maxpoäng = 125 p
KJF:s KM i Jaktprov: 60 p till vinnande hund. Maxpoäng = 60 p
Maximal möjlig totalpoäng = 685 poäng.

Resultatlista Hund & Förarpokalen 2010:

1:a plats: B Tess, Ä/F Joachim Almgren, 620 poäng. (280+100+120+100+20)

2:a plats: B Nira, Ä/F Ronnie Jansson, 590 poäng.

3:e plats: ES Scott, Ä/F Anders Gidlund, 585 poäng.