måndag 28 september 2009

Jakt i härligt höstväder - men ack så lite fågel..







P-O och jag tog med hundarna: 3 x T med ut på skogspromenad med bössorna hängande över våra axlarna. Mer som pittoresk dekoration kanske, än som nödvändiga verktyg i jakten ett år som detta. 3 x T står för övrigt för Tarzan, Tyson och Tess. Hundarna jobbade frenetiskt för att hitta fågel. Tess tog mot alla odds slutligen ett stånd för 4 ripor. På väg upp mot henne lyfte de utanför skotthåll och försvann i fjärran för att inte hittas mer denna dag. Det var dagens chans på fågel. Däremot så fick kameran också följa med mig , och det blev några bilder skjutna med denna som synes. Trots allt en härlig dag, där vi träffade på den största tall som jag någonsin sett i Kirunaområdet. Jag undrar hur många år denna tall har på nacken. Kolla in den ovan!

onsdag 23 september 2009

Långträsk i September 2009












Jag tog bilen ner till Långträsk för att få möjlighet att kolla in Lennarts nya stuga samt att gå lite på småviltsjakt på deras eminenta skogsfågelmarker tillsammans med Leif - en stor kännare av jakt, natur och skog. Det var lika trevligt och lärorikt som alltid. Lite magert med skotttillfällen blev det, men en mycket trevlig vistelse i dagarna tre. Tack Leif och Lennart!

onsdag 9 september 2009

Jaktträning med hundarna kan vara riktigt härligt..

























Så blev det då äntligen dags igen. Rip och tjäderjakten började närma sig. Trots att det åter blivit ett dåligt fågelår i höst så behövde de små härliga och håriga varelserna sin träning och så även deras husse och matte. Efter den 16:e augusti var det nu återigen lovligt att släppa hundarnas krafter lösa igen. Detta var något jag sett fram emot länge. Helena och jag låg uppe i stugan och var lite less på fiske och tog båten ett stycke från stugan och gick ut i guds fria natur till hundarnas stora förtjusning.

Med Helena och hundarna på luffen...






Helena och jag kände att vi behövde ta oss ut en tur med hundarna för en liten träningstur på fjället. Kameran och kaffepannan fick följa med i vanlig ordning och likaså haspelspöna denna gång.

Med Peter och Ulf på fisketur i bröllopstider









Så skulle då min syster Sofia äntligen gifta sig sommaren 2009. Fia:s tjejkompisgäng inkl. Sussi, min syster nr:2 tog med sig henne på en välorganiserad möhippa, medan Ulf och jag passade på att kidnappa Peter för en liten fisketur oss svågrar emellan. Vi styrde båten upp mot stugan längs Torneälven för att fiska, bada bastu och äta gott. Det blev en härlig fisketur där de medföljande gästerna själva fick fiska ihop sin middagsmat. Ingen behövde gå hungrig denna dag.....

Naturen och fjällen - min hobby













Det har gått lång tid sedan jag uppdaterade bloggen senast. Jag skall bättra mig, men sommaren och hösten är den tid då jag tillbringar den mesta tiden utomhus i naturen och till fjälls. Naturen och fjällen är jämte mina två hundar min främsta hobby. Vad jag gör när jag är där ute spelar egentligen inte så stor roll. Flugfiske, vandring, fotografering, hundträning eller gå på jakt är inte det väsentligaste, får jag bara vistas ute i det fria, göra upp eld och koka kaffe så är jag rätt nöjd...